divendres, de juliol 10, 2009

Els pirates i les empreses

En unes xerrades sobre consum vaig sentir dir el següent a Albert Recio, un professor d’economia de la UAB: “L’empresa “x” [essent x gairebé qualsevol empresa gran] funciona com els pirates de Somàlia”; és a dir, que demanen diners a canvi de fer allò que ja haurien de fer en un món i una societat que apreciés un xic més l’equitat i la justícia. Pirates. Carai!, pirates! Un somni infantil que esdevé un malson dels adults! Com gaudeixen els conservadors veient com les empreses privades, que funcionen tan eficientment, amb tanta qualitat i eficàcia, reben diners públics per a poder tirar endavant! Us imagineu que quan una empresa pública anés malament les empreses privades haguessin de posar diners? No, clar que no us ho podeu imaginar. No ha passat mai. Ni passarà.

2 comentaris:

Criteri ha dit...

Totalment d'acord, és una de les grans indignitats i vergonyes d'aquest temps. Ara bé, crec que cal tenir en compte una cosa: Els calers a l'empresa privada els hi aboquen tant els governs conservadors com els progres!
I els autònoms ajo i aigua.

Evocacions ha dit...

Quanta raó tens, criteri! Sempre se m'oblida posa lo de progres... Saps la raó? Doncs simplement que a mi no em sembla que siguin progres sinó conservadors. EL curiós és que l'empresa privada tingui tan bona premsa en comparació amb la pública, quan la privada mira només pels seus interessos. MIra, faré un post!
A reveure