dimarts, de setembre 08, 2009

Urtain

Urtain, de Animalario. Bestial. O quasi bestial. Però trista, molt trista, tristíssima. És Urtain una d’aquelles obres que causa malestar. Primer sents malestar perquè és reiterativa; no explica res. Ets sents estrany i penses: el guió, el guió... A poc a poc, però, l’obra et va captivant, amb una posada en escena arriscada, original i sorprenent. Però en el text no passa res, o quasi res. I és que, en realitat, no ha de passar res, excepte una vida que passa, una vida en allò que té d’essencial, explicada cap enrere. Una mort a l’inici i una mort al final i al mig una època morta, expirant.
Urtain és un gènere. Sí, sí, un gènere. En extinció. Dintre d’uns anys no es faran obres així, o es faran molt poques. El públic no anirà. Mentrestant, però, donem les gràcies. Animals, que sou uns animals. De dues cames i quatre cervells.

3 comentaris:

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Hola AMIC Albert, vas molt al teatre, darrerament, llegeixes molt, etcètera, això és molt interessant, jo sóc molt mandrós. No sé per què però m'has recordat "Vicky Cristina Barcelona", una pel·lícula on no passa res perquè explica el comportament de les persones al llarg d'un termini de temps determinat, el final i el principi de l'obra són la mateixa cosa, perquè hi ha coses i persones que no canvien mai, encara que tinguin entre el principi i el final idèntics una oportunitat d'haver canviat el rumb de les coses. Potser el comentari no té res a veure amb el que tu deies però m'ha inspirat a dir això.

Evocacions ha dit...

Sí, darrerament vaig molt al teatre i la veritat és que les obres estan molt bé. ME n'alegro perquè així demostra que quan critico alguna raó tindré.EL teu comentari és exactament el que volia dir, el que vaig interpretar de l'obra. La de BArcelona no l'he vista. Em fa mandra, mandra, mandra.

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Em sento honorat per haver encertat en el comentari. Per cert, si no has vist "Vicky Cristina Barcelona" quedem un dia a ca meva o a ca teva i la veiem (no et farà cap mal t'ho asseguro) que jo la tinc piratejada d'internet, com déu mana. Salutacions