dilluns, de gener 30, 2012

La millor poesia del segle XXI

Déu, que de petit foren el pare, la mare i la Mobba, on treballava el pare. Per al pare la Mobba també era Déu i per la Mobba el meu pare era un senyor, aleshores. Però ni Déu ni el pare ni la mare van concedir-me el do de la poesia, ni les ganes de treballar-la. El gust de la lectura, sí, me'l va donar la Trini i el Santiago i, abans, el Maxi, que van ser mestres meus. I la capacitat d'emocionar-me on la vaig adquirir, ni en quina pel.lícula. Però, creieu-me, la capacitat de reconèixer la poesia més bonica que s'ha escrit en aquest curt segle que encara vivim. I així, anem passant.

"(...) com si el fet de pagar a diari no servís
com aval per fer el viatge;
aquest últim viatge que no havies contractat."
Impromptu d'hivern. Jordi Gomara

3 comentaris:

Maspons ha dit...

Tema Mobba: Per a mí també és un referent de la infància , de la boti
ga que havíem tingut: Fa uns anys en vaig trobar una al carrer...i cap a casa. Al menys pesa 30 KGs!! Si la vols barata... M'agradaria sentir un recital del Gomara.

Tenia això a documents i ho enganxo, del passat post

Sobre les biblioteques com a pirates, a vegades he pensat: si hi han milers de biblioteques a Cat. amb que compri cadascuna un llibre ja tenen quasi la tirada. Suposo que haurien de ser una incitació a l'hàbit de llegir.

Mol bones les prediccions:) però noi, quin optimisme:) quants pagarien un euro...per llegir un llibre!

Clidice ha dit...

El gust per la lectura és més assequible que el de l'escriptura, i ja no et dic la poesia! i si hem de co-pagar, sempre ens quedarà el rellegir. Per això, pels de casa pobra, amb llegir, o rellegir, anem fent. Gràcies pel poema!

Evocacions ha dit...

Criteri: conec al Gomara de fa una pila d'anys i et puc garantir que les seves cançons són molt bones. Però les poesies també paguen molt i molt la pena.
Les prediccions jo diria que, apart de tu, poca gent les entén. Però, com les teves, ja les entendran...
Clidice, potser el copagament paaria la pena només per a obligar-nos a rellegir.
Rellegint l'entrada, veig que m'he oblidat de paraules. No he acabat frases. La premura, la velocitat.... i que encara no he comprat un ordinador com cal.