dissabte, de juliol 07, 2012

Prediccions per al futur 2012. L'educació (II)

(Després de veure com es va acomplint una per una les prediccion, donem una nova entrega)

L'educació.
Predicció 3. Impuls a la idea de que el millor és tenir els fills a casa en lloc de portar-los a l’Escola Bressol. Adobarem la idea amb un parell de preguntes, i dos o tres tertúlies, sobre les conseqüències funestes d’anar a escola tant tempranament i amb un parell de notícies sobre lo malament que ho fan les i els mestres d’infantil. Cágate lorito!
Predicció 4. Baixada de la qualitat educativa proporcional a la seva propaganda. Professorat mal pagat de manera que només es dedicarà a l’ensenyament (públic, clar) aquells que no trobin feina d’altra cosa. Les privades coparan, no com ara, el millor professorat (que serà, per fer-nos una idea, el pitjor del que encara existeix ara). Això sí que és un encanteri flipnat i no els que feia Harry Potter.
Predicció 5. (Feia temps que la tenia escrita i ara resulta que a  FP es pagarà una matrícula de 360 euros, quota de material apart). Les escoles i instituts públcis seran bàsicament finançats pels propis usuaris. Se li continuarà dient Ensenyament públic i direm que és obligatori i gratuït.

2 comentaris:

Maspons ha dit...

Saps que sóc sincer quan dic -aovint- que admiro al mestre vocacional, del teu estil.
Amb la mateixa sinceritat et dic que sóc bastant crític -potser ja ho saps- amb moltes reivind. del món de l'enseny.

1- jo els nanos els vaig haver de pagar la guarderia, ni una mínima ajuda, una pasterada.

2- 6000 pesetones al mes per a estudiar una especialitat de FP és molt? potser és que ara s'ha vist que tot gratis no pot ser?
Un trist curs d'anglès val moltíssim més.
saps tan com jo que la festa s'ha acabat:( :)

Evocacions ha dit...

D'acord. El problema no és que es cobri sino que no assegurem la igualtat d'oportunitats, per una banda; per altra banda, es pot retallar altres luxes que no el de la formació, com bé saps. He estat una mica desconectat de tot.