divendres, de juliol 17, 2009

Ferrer i Guàrdia i la racionalitat

Ferrer i Guàrdia va ésser assassinat, entre d’altres raons, per la seva racionalitat. Llur anàlisi del món i coherència desembocà en la tasca inútil de l’educació en un món de bojos. Pretendre tornar raonables les persones sectàries i dogmàtiques el va portar a perdre la vida. La racionalitat, sens dubte, ens acaba per robar el més preciós de nosaltres mateixos.

2 comentaris:

Criteri ha dit...

Si et pots agenciar el Sapiens de la Biblio trobaràs un bon reportatge, amb documents secrets del Vaticà, on per cert consta de les presions de la cúria per salvar Ferrer.

Sobre la cultura i els gens és una de les coses que no puc arribar mai a l'entrellat, i al contrari de l'Oscar crec que és un debat encara poc obert.

Evocacions ha dit...

Serà interessant, mirar SApiens. Gràcies. Pensava escriure per tal de veure si volen un petit article que s'endinsa en aspectes desconeguts de Ferrer.
Jo no només penso que la polémica Cultura-gens no és obsolet, sinó que precisament penso que és d'enorme actualitat i transcendència en el món globalitzat. Ja anirà sortint.
Veig que els blogs que segueixo estan de semi vacances.