dimecres, de maig 12, 2010

Democràcia?

Tenia pensat (i escrit) una entrada diferent, però.. però l'actualitat obliga. Ja sabeu de què va, clar que sí.
1. Em pregunto com pot ser que el Fons Monetari Internacional (FMI) sigui qui marca les polítiques dels governs. Qui ha votat a l'FMI? Ningú. Aquesta democràcia és de nyigui-nyogui, rídicula i poc democràtica. Avui són els funcionaris que veuran reduïda la seva remuneració; una mesura que té una bona acollida entre la població, amb una manca, em sembla, de visió de futur: en un món on les empreses redueixen cada dia el personal, qui donarà feina als nostres fills? Anem cap a un darwinisme de subsistència, anem del llop al llop, però, com digué Brecht.... La reducció de les pensions, però, si que hauria d'aixecar la poca dignitat que ens quedi. Pobres pensionistes, que no rebran ni una petita part dels calers que s'han emportat els pobres bancs. El neoliberalisme és un pou sense fons.
2. Les escoles que no varen fer vaga contra la LEC... que es preparin, perquè ara van per els mestres i les mestres que no ofereixen la digna resistència que es mereix passar l'economia per sobre de l'educació. "El Departament es planteja incrementar l’horari lectiu del professorat per la via de no considerar temps lectiu tot el temps d’esbarjo"

7 comentaris:

laura ha dit...

És la democràcia de paper.. La democràcia de crear un referendum per decidir que fem amb la diagonal... Ja se sap tot va tant be en aquest país que ens podem permetre el luxe de crear un gran debat d'on no hi ha... En fi democràcia de "Pannes et circenses"!

Gràcies pels teus ànims en el meu BLog!
Que grans que som els pedagogs!

Efrem ha dit...

cada dia més cardats fins el dia que tot rebenti, i si no rebenta, pitjor, perquè no articularem cap resposta col·lectiva. A mi el que em fot no és el sistema liberal en sí, el que em fot és la idiotització que implica, perquè no trobo persones amb les quals "estar". Cada cop veig més clar que si no em dedico a ser mestre, em dedicaré a buscar gent afí a mi i a muntar alguna cosa. Alguna mena d'empresa dels somnis: sense encasellament, sense obligacions més enllà de les que hom decideixi amb totes les ganes del món, repartint el capital en funció de les necessitats de cadascú, parlant-les, ajudant-nos mutuament a ser feliços dins d'aquesta puta merda de societat.

Jesica ha dit...

jo no podré dir el mateix des d'un punt de vista educacional, no seré mai psicopedagoga no per les meves ineptituds, sinó perquè el sistema ja no m'ho permet...hauré de pagar-me un màster..però tal i com està el panorama...ho veig molt xungo!
Albert, l'any 2002 a IS (mollet) ens va quedar pendent un debat de com acabaria tot plegat amb les pujades brutals de la vivenda...
No tot és això, però alguna cosa es veia a venir.
Molts records!!!!

jesica castillo

Maspons ha dit...

D'acord i ben dit excepte una cosa. Ja saps que sóc dels que considera els mestres -al menys de primària- uns privilegiats. Per tant, considerant el nombre d'hores, vacances, etc del professorat, no trobo cap disbarat fer més hores. Suposo que saps que la sisena hora al menys a primària en realitat ha servit perquè els mestres facin dues tardes festa.

Noctas ha dit...

Tot està fet una merda! quina llàstima que sempre hagin de ser els mateixos els qui paguen els abusos de poder!

Evocacions ha dit...

Sí, Laura, democràcia de paper. Efrem, cal tenir esperança, però no està malament mentrestant muntar-se la vida per a ésser feliç, que són quatre dies! Jesica, quina sorpesa? Quin curs vam compartir! Irrepetible! Una putada el màster, la veritat. Però estàs estudiant? Potser encara faré classes a psico (la qual cosa no em vé gaire de gust). Criteri, me n'alegro de coincidir: SObre els mestres, sóc crític també, però intento no ser injust. Els mestres d'ara són molt pitjors que els d'abans. Cal tenir dignitat professional. Noctas, ser que no t'agraden els funcionaris, però en aquest cas ens agfraden menys que dels nostres impostos vagi una bona part als bancs i clar, així no hi ha debat. Fixat que estic d'acord amb allò de que han de "pagar" els que tenen feina fixe, em sembla coherent, si no fos per la pasta que deixen de pagar les multinacionals en impostos i la sagnia dels bancs.... ültimament tinc poc temps i no puc comentar gaire, però has fet uns post ben macos (i algun una mica reaacionari, però en tens dret, clar)

Jesica ha dit...

Hola de nou!!
estic fent segon de psicologia, Albert, per la UOC. Em motiva tot i que tinc mono de classe...aquells moments, ai! El pot haver llum? la dona superferolítica? el quien se compra un mercedes para pasear la rubia es un subnormal (by Andres)! aix...us enyoro!!!!