dilluns, de maig 24, 2010

Un nou món feliç

Estic llegint, de manera desordenada, Un Nou món feliç, d'Ulrich Beck (2007, Paidós).  No puc fer un comentari global. Ni vull, de moment. Només destacar el següent: "La creciente tasa de paro no se puede seguir achacando a crisis económicas díclicas, sino a los éxitos de un capitalismo tecnológicamente avanzado" (pàgina 11). Demà deixo el llibre a un alumne així és que ja continuaré copiant algunes cites que paguen molt la pena.

6 comentaris:

Clidice ha dit...

viquipediejant m'ha semblat un autor força interessant, miraré d'aconseguir-lo, gràcies.

Efrem ha dit...

Mentre no arribi el dia en què els homes ens puguem dedicar feliçment a l'oci, l'art i la transmissió de la cultura; crec que el millor és mirar de treballar (en el sentit marxià) el mínim temps possible.

Anònim ha dit...

Tens tota la raó prof, m’ha l’estic lleguin desprès de la vostre recomanació i realment paga molt la pena.
Trobo molt interessant la 1ª part on l’autor fa referència de la inseguretat laboral en un mercat cada cop més robotitzat. És cert que moltes coses ja ens les vas explicar a classe, però impacte molt més llegint, fins el punt que m’ha fet pensar que igualment m’he equivocat de formació!
Tot i que pel que fa l’última part (el futuro de África), tinc una petita crítica ús en faré un resum.
Alumne.

Evocacions ha dit...

Clídice, el llibre està molt bé... si t'interessa el tema, però és d'enorme actualitat amb la pujada de l'atur.
Efrem, d'això es tracta, d'això...
Anònim-alumne. No fotis que has pres en consideració una mini recomanació meva! Quina il.lusió, ostres! No t'ho pots imaginar! L'any és molt dur i la meva dedicació és intensa, però com que faig les classes molt properes de vegades sembla que els alumnes no s'ho prenguin tan intensament com jo. Ja veus. Ja em diràs la part de l'Afric que jo encara no l'he acabat (estic llegint la Internacional Papanates i un de PUnset regla de Sant Jordi (i, per tant, compromís. És també molt bo.)

Maspons ha dit...

Per això serveix la tecnologia, per a treballar menys, però el que hem fet és utilitzar-la malament.
Aquest debat ÉS CLAU. Felicitats, ho has intuït molt bé.

Anònim ha dit...

Crec que son interessants les propostes de l’autor per millorar el futur laboral a l’África ,a partir de millorar les condicions socio-laborals de les dones, tenint en compte les seves fonamentals aportacions a la economia familiar,això si, treballant diàriament fins a 18h entre les tasques domèstiques i la del camp.
Unes d’aquestes propostes és procurar centrar la feina de la dona a l’atenció dels fills,i intentar compartir els rols amb els seus cònjuges.
Però, en una societat patriarcal amb serioses dificultats econòmiques, amb un nivell d’analfabetisme molt extenuat i una cultura bastant reservada ,com és possible portar a terme aquesta proposta?
Crec que la prioritat ha de ser una alfabetització i una educació integral de tot el conjunt de la societat , per tant, poder educar per la igualtat de gènere.
Un altre cosa que també volia comentar és la de les cooperatives, crec que fan una feina molt interessant per fomentar l’autonomia de les dones i millorar l’economia familiar, però també crec que pel fet d’estar destinats majoritàriament a dones potencia una vagada més el rol de la dona com a cap de família,que haurà de treballar igualment dins i fora de la llar familiar.
per cert,a part d’aquest llibre, tinc una llista important dels llibres que ens vas recomanar,( estic llegint “un món feliç de Huxley”).
Alumne (ex. Alumne).