divendres, d’octubre 22, 2010

Informàtica i educació


Sempre tan susceptible, jo, sempre tan pendent de pensar el que hi ha al darrera de les propostes que sento, que llegeixo, que potser imagino. Conspiracions a dojo. O potser no. Deixeu-me imaginar un exemple, deixeu-me pensar sobre la violència a les escoles, què és una qüestió punyent, massa punyent i massa personal. Deixeu-me pensar que és un problema que podríem pensar, i pensar que no interessa solucionar-lo, ni molt menys. Fins i tot, podríem dir que més aviat és convenient. Quina tranquil·litat pels assetjats fora estudiar per Internet!, i quin negoci pels negociants. Deixeu-me pensar, però no em deixeu fer crítica, essent professor i essent tan públic el llenguatge a la xarxa. La violència, sí, podria ser una qüestió que afavorís l’augment de la telemàtica, clar que sí. I no és aquest pobre, i segons va el món, gairebé sant professor, qui ho diu, que hi ha d’altres professors més importants que diuen que això és així, com en Nico Hirtt; però nosaltres preferim quedar en la reraguarda fins que acabi de passar el tren. Som així de llestos. O així de tontos. I vosaltres, no en sou menys.
 

5 comentaris:

Clidice ha dit...

Bé, jo que estudio fa molts anys per Internet, reconec que té unes mancances tremendes. El bar virtual és un desastre. Ànims! ;)

laura ha dit...

Avui sense anar més lluny, era a informàtica amb els alumnes de la ESO que es queden al menjador. I sense buscar-ho a surgit un petit debat sobre això que comentes. Un alumne ha dit que s'haurien de fer les classes per internet així tothom s'organitzaria a la seva manera i ha dit fins i tot, imaginat la de diners estalviats en llum de les aules, calefacció!
I una companya amb tota la sinceritat diu : " JO no podria estudiar per internet perquè tot el dia estaria al facebook i no faria res!!!" I jo llanço la pregunta.. Què creïeu que és el que de cap manera es pot substituir de l'escola? Del procés d'aprenentatge? I pleno al quince tots a coro han dit : Els professors!! Sense ells, sense vosaltres, estem perduts!

Ah i afageixo : l'altra dia a la porta de l'escola dos alumnes es van apallisar ( amb dents trencades i punts fins i tot!!) la culpa? Internet!! i qui va aturar a temps la baralla i va posar seny? Els professors!

Bon cap de setmana!

Maspons ha dit...

Això seria la versió moderna d'allò d'estudiar per correu. Qui dels qui tenen una edat no ha fet un curs per correspondència? Quants no n'hem deixat a la meitat. La idea, dolenta en si no ho és malgrat tot.

Efrem ha dit...

Creieu que la violència en les aules està creixent?

Evocacions ha dit...

Perdoneu els retards, però últimament vaig atrafegat perquè estic fent classes a l'Ins i també a la Fac aquest semestre. amb un crèdit nou.
Clidice; amb tu podria, però amb el teu sentit de l'humor em declaro vençut. Ôbviament, la telemàtica té "un" sentit, però no tots els sentits. Un cicle fa la dinàmica de grups telemàtica (toma del fraasco carrasco!)
Laura:Com els profes no hi ha res (de vegades, en sentit negatiu també, però així és la vida)
Criteri: Cert, tot té una part bona i altra dolenta; el problema és quan només es potencia allò més negatiu (en aquest cas economia
front a pedagogia)
Efrem: no ho sé, la veritat, però Hirtt diu (si fa no fa) que internet acabarà amb aquesta violència. Respecte als temps de PLató a l'Acadèmica, però, jo penso que ha crescut. A veure que diu la CLídice que està en el "tema" (platònic, vull dir)