divendres, d’octubre 08, 2010

Si fossim bacteris.....

“Si fóssim humans, fa temps que hauríem utilitzat les paraules “talent” i “virtut” per referir-nos als bacteris. Tenir talent és construir un motor quan fa falta, i virtut, aconseguir que res d'allò creat no posi obstacles a la vida. En la natura, no apareix res que no pugui ser reciclat. És a dir, hem d'aprendre que, quan fem una nova màquina, hauríem de preveure també com reciclar-la. Els bacteris no fan res que no puguin reciclar, i gràcies a això s'ha mantingut la vida. Gràcies a aquesta “virtut”, els científics poden pensar en l'orígen de la vida com una “ecopoesi”, és a dir, l'aparició d'un primer ecosistema sostenible que va afavorir l'extensió de la vida Per què som com som. Barcelona: Destino.
Vaja, que les persones sovint som menys intel·ligents que un bacteri; menys intel·ligents, però més interessats. Em fa molta gràcia les raons que aporten alguns éssers “racionals” davant del fet de la degradació del planeta: “ja trobarem la solució!", solen dir, quan la solució la tenen davant dels nassos: apropar-nos als bacteris una mica més i als ximpanzés una mica menys

6 comentaris:

U.Q.F. ha dit...

Estan resultant interessant aquesta sèrie de posts, Evo. Els vaig seguint.

Brian ha dit...

L'especie Homo sapiens morirà d'èxit. Trist, però inevitable.

Noctas ha dit...

De fet tots morirem., uns abans i els altres després. Però si, cal reciclar si no vols que la deixalla se't mengi!

Maspons ha dit...

Avui és dia de teories peregrines -mireu en Noctas-. Tot i que estic d'acord i que és una metàfora, algú es pot creure que hem d'apropar-nos als bacteris. A qui ens hem d'apropar és Al de dalt :)

Evocacions ha dit...

UQF, ja s'han acabat. Es podrien fer uns quants més però no cal cansar...
Brian, efectivament, fem el que fem ens acabarem extingint, però mentre cal fer les coses el millor possible, com diu el Noctas.
Criteri, molta gens són purs virus, ja.

Efrem ha dit...

tornar a l'origen! Jo sóc dels que prefereix soterrar els residus nuclears a plantar els paisatges de molinets.... Sempre i quant també posem grups de científics a treballar perquè trobin la manera de destoxicitzar eficientment els residus. Sempre i quant m'assegurin que no hi ha indicis per pensar que hagi de passar res amb els residus.