dissabte, de novembre 20, 2010

Contra l'Estat, la veracitat

L'altre dia rebia una carta de l'escola del meu fill. Fins aquí, res d'estrany, tret que tingui un fill que va a escola. La carta venia signada per l'equip directiu, no pas per la directora. Gairabé, per tant, era anònima, per a mi. Qui serà l'equip direciu? El més significatiu era que en la carta s'explicava que degut al canvi de rumb del Departament d'Educació, o gràcies a les negociacions de no sé què, es reprendran les colònies per acord de la comunitat educativa. La comunitat educativa en sóc jo mateix, també, i no en sabia res, així que alguna cosa no rutlla bé en aquesta carta. Ben mirat, més endavant aclaria que era el Consell Escolar el que ho havia decidit. Clar, el Consell Escolar no és la comunitat educativa. Per tant, qui havia decidit no era la comunitat educativa, sinó el Consell Escolar. I el Consell Escolar, suposo, deuen ser partidaris, en ple, del dret a decidir. Com jo mateix. No sé si en sóc suficientment explícit. Acudim als aforismes:
Maig del 68, Odeón :
"Cuando la asamblea nacional se convierte en un teatro burgués, todos los teatros burgueses deben convertirse en asambleas nacionales"
"Tota representació despotendia allò representat"
Albert del 20011: Alella
"Contra l'Estat, la nació; contra la nació, l'individu; contra l'individu la veracitat"
 "Si el dret de decidir no serveix per a alliberar-nos de nosaltres mateixos, no servirà per a res "

Per a aclarir-vos una mica més: Humans: ¿individu o espècie?

3 comentaris:

Maspons ha dit...

Si senyor, la veritat primer que res!

En quant als pares presents al consell. Sempre decideixen per ells, a ojo, en el millor dels casos. Em sembla que l'equip directiu i els representants dels mestres -éslo mateix- els toregen i manipulen els pares, en bona part dels casos.
Això dels consells escolars és un tema molt interessant, més ben dit pintoresc.

Maspons ha dit...

volia dir que els pares són manipulats. Ja sabem que passa en les assemblees. Qui la porta mana.

Clidice ha dit...

Què bé de tenir els fills criats ja! :D