dissabte, de setembre 11, 2010

Dient tonteries (acompanyat)

Ara no recordo quin blog va discutir les aportacions de Stephen Hawking i Leonard Mlodinow. Deien en el darrer llibre que acaben de publicar que Déu no existeix. Si fa no fa, la cosa va així: L'Univers es va crear del no-res seguint les lleis de la física, fet que demostra que no el va crear Déu, ergo Déu no existeix.
Siguem sincers: no he llegit el llibre, només la notícia que La Vanguardia va publicar. I què? Passa algo!
Alguna advertència:
1. Sóc agnòstic.
3.Sóc un defensor màxim de la ciència en les meves classes.
Ara bé....
1. Llegeixo: Aleshores, qui va crear les lleis de la física?
2. Que m'expliquin com es crea del no-res perquè en Parmènides no el vaig aprendre.
3. Com podem saber allò que no existeix? És a dir, puc saber que existeix un lleó, però que no existeix un de negre, ho puc saber?
4. Per què Hawking ara diu blanc i ara diu negre?
5. Per què donem per suposat que Déu no va crear l'Univers simplement perquè no existeix i no pensem, en canvi, que no ho va fer perquè no en tenia ganes?
6. Per què hi ha alcaldes que treuen les banderes de les balconades però ho fan a l'una de la matinada amb nocturnitat i no ho fan, en canvi, a la vista del públic abans de fer una porqueria de discurs davant algun conseller de la Generalitat que farà, al seu torn, un discurset ridícul. 
7. L'únic lloc que se m'acudeix on la llei es corresponia amb el fet, és a dir, on un alcale podria justificar l'incompliment propi de la llei és al costat d'uns forns crematoris.
8. Si Catalunya no ha d'estar dintre de la llei, no sé per a què vull Catalunya. Prefereixo la llei, i la crítica de la llei, perquè els més incomplidors són els menys crítics.

Bona diada

4 comentaris:

Clidice ha dit...

caram! quin viatge més ... mmmm ... d'això ... bé ;) em sembla que en Hawking no diu exactament això, pel que he llegit, en realitat no diu res de nou. Allò de la prescindibilitat de Déu en la ciència i para de comptar. Serà que jo també sóc del parer que Déu no fa cap falta, i tot i atea, no vull negar l'existència de la religiositat, que no de déu.

Per cert, això dels alcaldes i les banderes no sé de què va (hipervincles!!! ;P) però, en tot cas, bona diada! :)

U.Q.F. ha dit...

Doncs jo, Evo, per més que m'hi he esforçat, no he aconseguit passar de l'ateisme. Igual que un dia vaig adonar-me que era heterosexual, un dia vaig descobrir que hi havia coses que no aconseguia creure-me-les. I mira que s'hi van esforçar, alguns, en explicar-me-les ben explicades...

Evocacions ha dit...

UQV, no es tracta tant de creure o no, sino de la voluntat de voler demostrar la inexistencia de quelcom, un fet que m-estranya.
Clidice, lo de les banderes no el puc enlla\ar perque no l-he llegit. M-agrada que nomes es vegi la senyera, pero els alcaldes han de complir la llei i si no, cal incomplir/la transparentment, per dir/ho aixi *el teclat se m-ha trastocat. Vaig a veure qu[e passa(

Quim ha dit...

Evo, llegeixo una afirmació teva en el post anterior que diu que la vida és un misteri. Quin és el misteri de la vida - a part del misteri que suposa el fet que hi hagi gent que consideri que la vida és un misteri- ?