dimecres, d’octubre 27, 2010

El tripartit és el govern que més ha transformat Catalunya

Fa un temps vaig sentir dir al President Montilla que el tripartit era el govern que més ha transformat Catalunya. L'heu sentit? No havíem quedat que els arguments de quantitat són de menys importància que els de qualitat? Doncs, aleshores, cal dir al senyor Montilla que precisament per això no tornarem a votar al tripartit. Vist el vist, haurem de votar al partit que prometi fer menys coses, perquè això ens assegura que s'equivocaran menys que, vist el vist, no és poca cosa.

12 comentaris:

Brian ha dit...

Per aquesta regle de tres ens equivocaríem menys si no votarem cap partit. Una vegada vaig fer-ho: després de haver votat a totes les convocatòries sense excepció, des de que tenim democràcia, un dia vaig votar en blanc. Em sembla que no ho faré mai més, perquè se'm va quedar molt mal cos.

Evocacions ha dit...

Clar, Brian, tens tota la raó. No volia ser literal, per dir-ho així, en el raonament, sinó cridar l'atenció sobre la baixesa de l'argumentat del "més", perquè més no és millor; baixesa gran, perquè pren els votants per tontos (potser amb raó) i també m'interessava destacar l'insòlit de preferir ningú. Veig que ja se t'havia acudit. Casl demanar una altra política, seria el corol.lari. Sempre voto, Brian, pel mateix que tu, això del cos.

Noctas ha dit...

Així mateix., quan més quietets s'estiguin, millor...I Ciu és doncs, l'alternativa? Abraç!

Efrem ha dit...

La clau està en la micropolítica, i pels assumptes globals una tecnocràcia meritocràtica. Jo votaré al partit que tingui més intenció d'invertir en ensenyament i I+D, la resta de sectors, tret de la sanitat, la justícia i la policia, per mi se'n poden anar a fer punyetes... Primer ens hem de posar el turbo en cultura i economia.

I sí, ens prenen per burros principalment perquè ho som, i la única manera d'arribar al poble és parlar-li la seva llengua, és a dir: cap: símbols, cares, coses que podria interpretar qualsevol simi.

Efrem ha dit...

I quan dic poble em refereixo també a més de la meitat d'estudiants universitaris, eh, que són analfabets polítics.

Evocacions ha dit...

Ah! NOctas... CIU, però em sembla que t'agrada més sense unió, no?
Efrem, almenys en la micropolítica un es manifesta sí és millor o pitjor que els polítics, però no sé sí la solució està en la micropolítica o en un govern mundial polític, no econòmic.

Efrem ha dit...

Sí, de fet el que volia defensar eren les dues coses que dius alhora: d'una banda un govern mundial (macropolítica de tecnocràcia meritocràtica basada en els drets humans, que els "imposi" amb totes les cometes que vulguem) i de l'altra gestió política de proximitat... Les gestions de tota mena i també les polítiques (això es veu en els països amb poca població) milloren així, micropolítica!

Maspons ha dit...

Ete paí no lo va a reconosé ni la mare que lo parió, deia el Guerra. També tenia raó.
Això de votar en blanc és lo que vol la casta establerta. Ho dic per si algú té la temptació.
La concurrència al teu blog és selecta, per tant l'escepticisme hi és present i inevitable.

Evocacions ha dit...

Perdoneu per haver publicar una nova entrada abans d'esperar les vostres aportacions.
Efrem, en aquest sentit cal polititzar la societat i per això caldrà fer canvis en la concepció de la política.
Criteri: no he votat mai en blanc, però l'escepticisme comença a ser més que selecte.

Efrem ha dit...

Publica quan vulguis, home, la inspiració és la que mana! :)

Però com polititzem la societat?
Fent que s'adonin de la importància que té la política?
Fent que resulti interessant?
Crec que una mica de cada, val.
Primer cal cultura, ensenyament col·lectiu. Però els que volem polititzar la societat hem d'articular un discurs efectiu, eficient. Quin? Jo apelo al del benestar: més feliços serem com més control sobre nosaltres mateixos tinguem. Nosaltres formem part d'un grup que funciona en anàlogues condicions a nosaltres, és a dir, si el grup va bé nosaltres anirem bé; o dit d'una altra manera: si fem que el grup vagi bé nosaltres també anirem bé. És important frenar la deriva semànica que el concepte d'autonomia està fent cap al d'autosuficiència. Autonomia significa "donar-se llei a un mateix", i la llei NO TÉ SENTIT SI NO ES DÓNA EN UN LLOC ON HI SÓN ELS ALTRES I ON SE'LS HA DE TENIR PRESENTS. Les ciutats, són els llocs on més gent hi ha i on la gent se sent més sola. Avui tornant a casa pensava en deixar d'estudiar i posar-me a estalviar per muntar un bar a barcelona on hi sigui obligat d'anar-hi a trobar-se i a parlar amb complets desconeguts, com una alternativa desesperada per crear vincles, o per tapar els forats enormes que el sistema ha fet aparèixer en molta gent.

Evocacions ha dit...

Efrem, bones apreciacions. Però pots muntar aquest bar snese deixar d'estudiar, que deus estar a puntet d'acabar....
Ja anirem dient quelcom sobre la politització, ja...

Efrem ha dit...

Sí, és el meu quart any i si tot va bé acabaré la carrera aquest any, quina pena! Tant maca que és... El consol és que fora de les aules de la Universitat hi segueix havent Filosofia per aprendre per a set vides com a mínim :)