dimarts, de març 29, 2011

Bastir un programa educatiu no és vestir

Confiava, digue-li innocència o digue-li deseperació, que amb CIU podía aplicar-se una mica més de sentit comú a l'ensenyament del nostre país. Jo ho he dit, innocència i deseperació. Però això és pitjor, qui ens ho hauria de dir, que amb Maragall. La consellera Irene Rigau, on ha estat visquent els últims anys? Apart de la tonteria que se li va acudir sobre la motivació del professorat, ara, com si el país no tingués cap problema en ensenyament, la consellera Rigau reivindica l'ús de l'uniforme a l'escola; abans, però, demana que les escoles reflexionin sobre el tema.
Es tracta, senyors polítics, de bastir un programa educatiu. Bastir, certament, sona com vestir, però és radicalment diferent. Per si els millors no s'han enterat.

5 comentaris:

Brian ha dit...

[He deixat aquest comentari a Riell Bulevar. El repeteixo aquí perquè em sembla que els lectors d'aquell bloc i d'aquest no son, ni de bon troç, els mateixos].

Jo no sabia qui era Gregorio Luri fins que vaig aterrar en una part de la catosfera on sembla que hi ha bastanta gent vinculada amb l'ensenyament. Al veure que alguns el posaven pels núvols -fins i tot en algun medi vaig llegir que era el gurú de la progressia del sector (sic)- em vaig acostar al seu bloc. Aviat vaig deixar de freqüentar-el perquè els seus apunts no em feien ni fred ni calor.

M'ha vingut al cap avui perquè he llegit un article seu, a El Periódico, suposadament a favor de l'uniforme a les escoles. Dic "suposadament" perquè, malgrat que així consta a l'encapçalament, no ho diu de forma explícita. En lloc de prendre una postura, i argumentar-la, dedica l'article a fer una serie de mitges insinuacions i judicis de valor que relacionarien l'esquerra amb el new-age, la vulgaritat, el mal comportament i la indisciplina. Si tots els ideòlegs de la progressia pedagògica son com aquest, ho teniu clar!

Maspons ha dit...

Tens raó que deu ser marejar la perdiu, però la idea no és pas estrafolària. Potser perjudicaria els fabricants de marques. Tant de bo però que s'hagués aplicat a l'edat escolar dels meus fills. Les palestres que tenia amb les marques!

No sé on has tret Brian lo d'un Luri progre. No ho és, lo que no vol dir carca.

Evocacions ha dit...

Brian, Luri s'ha sentit atret per la vessant mediàtica i del reconeixement i, clar, la "fama" no és gratuïta. En les entrevistes, l'he vist més encertat. Jo vaig fer un post crític sobre un article d'ell que parlava dels TDAH, on demostrava un pas ferm però errat. A la prensa no li té agafat el truc. COm sigui, el destí de l'escola dels últims anys, l'ahn marcat els ideòlegs neoliberals de dreta i no la "progressia", sigui la que sigui. Clarament, l'escola de la primera democràcia era millor que l'actual i els mestres (almenys els públics) tenien una gran implicació i compromís. Un argument a favor de la progressia, doncs i en contra del neoliberalisme ideològic que campa avui. Penso que el neoliberalisme ga agafar el pitjor de la progressia i la progressia ara és un reducte que no és reconeix en el nom. El neoliberalisme és la progressia!
Criteri, avui només volia posar de manifest que CIU comença la casa per la teulada. Sobre l'uniforme, potser en podem fer un post i potser en mostraria a favor. Cal recordar que a l'Educació infantil els nens de la pública porten la bata i al meu INS molts profes també.

Francesc Puigcarbó ha dit...

Jo a més a més de l'uniforme els hi posaria una bola lligada amb una cadena a la cama, dreta, per suposat, mi la bata a ratlles horitzontals. Segur que a la Rigau li agradaria.

Evocacions ha dit...

Molt bona, Puigcarbó, així ja tindríem el camp de concentració al complet.