dissabte, de febrer 06, 2010

La feina mal feta i Alella

Quins temps que corren, Mon Dieu, quins temps! Excel•lència, qualitat, obra ben feta i, al capdavall, fem la feina pitjor que fa una pila d’anys. Perdoneu-me que em refereixi a Alella per a exemplificar-ho, i permeteu-me que parli del “Butlletí d’informació Municipal Ajuntament D’Alella” (n. 259 de febrer de 210), que edita la Regidoria de Comunicació. A la pàgina sis, s’avisa d’errades: “A la contraportada de l’edició anterior d’El Full informava [ep,! A mi aquesta redacció no em quadra!] erròniament del “segon lliurament de bosses compostables”. En realitat, es tractava del “primer lliurament” [suposem que “bosses compostables” deu estar bé]. El butlletí reproduïa també per error la imatge d’una targeta T-10 antiga (Alella-El Masnou-Teià), en comptes de l’actual [Bravo!].
El Full té 15 pàgines, un fet que excusa les petites errades que s’escolen perquè ha de ser molt laboriós corregir-lo. A més a més, El Full de febrer ja ve amb un paperet avisant d’una errada. Serà una moda fer la feina mal feta? Serà modèstia, o serà qüestió de “l’esperpent de l’Estatut”, qualificatiu usat en l’espai dedicat als grups municipals per a referir-se a l’Estatut que va engegar el govern al qual pertany una part de l’actual equip de govern d’Alella?
Mentrestant, les necessitats del poble creixen i creixen i creixen.... I en parlarem.

5 comentaris:

Borjas el 1 ha dit...

La figura del corrector de faltas se eliminó con la figura del corrector "comisario lingüístico en catalán", que no es lo mismo ni por asomo. Y claro los puristas de la lengua confunden lo que no entienden. Muchos errores, muchos "gazapos" no son errores ortográficos, son errores conceptuales, de mirada amplia al texto y ver entonces lo que no cuadra. Si buscas la hoja seca, perderás la vista del conjunto y entonces habrá un fallo organizativo. Sé de lo que hablo, pues estuve 6 años colaborando en un revista quincenal de 80 hojas aquí en el Vallés, y aparte de montarla también me dedicaba a corregir, y por muchas veces que lo hicieras siempre se escapaba algún pequeño gazapo, era cuestión de paciencia y buen humor.

Evocacions ha dit...

No quiero que se entienda que estoy en contra del que corrige, sino del que edita, que mucho criticar por aquí y por allí y, apa, a hacer la feina mal feta. Seguro que todo tiene que ver con el comisariado del que hablas.

Borjas el 1 ha dit...

Eres hombre de mundo, y esas cosas pasan y son así.

Criteri ha dit...

Deuen tenir poc personal, he he

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Albert, no critiquis l'ajuntament del teu poble, que jo ho vaig estar fent del meu i mira com he acabat, dedicant-me a la música :)