dijous, de juny 18, 2009

Bernarda Alba, suïcidament cadavèrica!

La casa de Bernalda Alba? Potser sí, potser no.
Enfeinats com estem, esgotant el curs, ha estat gairabé impossible no vincular l'obra, famosa, de Lorca a l'ensenyament. I és que, de vegades, el pensament s'imposa com una necessitat, com un reflex, de manera involuntària. La casa de Bernarda Alba és..... ja sabeu qui, què, és la casa. Si Lorca, érem tots, la Bernarda, la Bernarda Alba, també. Bé, tots, tots, tots, no. Quasi tots. QUasi totes. Aquests pedagogs, aquestes pedagogues ( i psicòlegs, i psicòlogues), oficialistes, col·laboracionistes; ignorants, teòrics, didàctics. La Bernarda, la Bernarda Alba, governa, marca, marca la direcció, però la Bernarda ignora, ignora les conseqüències; ignora i amaga, quan no ignora. Però mana, no deixa de manar, i, en aquest voler decidir, ignorant, com ignorant es mostra, porta la família a la tragèdia. No l'importa, però, gaire; l'interessa l'aparença, el semblar, el fer veure.
La casa de Bernarda Alba! No, no, la casa de la pedagogia suïcidament cadavèrica!

4 comentaris:

Aletheia ha dit...

Bernarda Alba y don Avito Carrascal sempre m'han recordat a lo pitjor que hi ha en nosaltres. Al pitjor que pot suggerir la pedagogia encarnada.
Ara caldrà un nou personatge per a la pedagogia de mercat. Pot ser, ¿el Dr. Frankenstein?
Tots son una excel•lent critica i presa de consciencia.

Saluts!!

Efrem ha dit...

Esperem que no sigui tant, colló... Al loro! Que no estamos tan mal!! I si fos així, espero que els que ho vegin, utilitzin la violència més descarnadament possible dins dels marges legals per redreçar actituds indisciplinades, o irresponsables. Venim d'on venim, tenim el que tenim, però si volem ser millors, després d'autoflagelar-nos, haurem de sortir a flagelar als "equivocats" amb la bala dialèctica.

Evocacions ha dit...

És un fet de detall, més que altra cosa. Es posen a marcar direcció sense estudiar. Hi ha massa pallofa, aquesta és la qüestió. Plató? No ho sé.

Evocacions ha dit...

És un fet de detall, més que altra cosa. Es posen a marcar direcció sense estudiar. Hi ha massa pallofa, aquesta és la qüestió. Plató? No ho sé.