dijous, de gener 07, 2010

Tornar a l'escola o no tornar

L’any vinent, sento, em diuen o llegeixo, tal dia com avui els nens aniran a escola en lloc de quedar-se, com avui, a casa a jugar amb les joguines que els reis els han portat. I els mestres, clar, també aniran a treballar en lloc de tenir un dia, com avui, de festa. Molts celebren la notícia; en conec uns quants. I potser és una notícia que cal celebrar. Però no ens deixem enganyar! Quina és la raó de treure la festa? Em sembla que la infantesa és prou interessant, una part de la vida que, viscuda en dignes condicions, ha de perllongar-se el màxim possible. A la merda allò que diuen els psicòlegs com quelcom positiu: “el nen vol créixer”; si el nen vol créixer, el nen està malalt. El nen ha de ser un infant, tot el temps que pugui i en les millors condicions possibles, el nen ha d’esgotar al màxim la seva infantesa, no fotem. Aleshores, treure un dia per a jugar és un crim, però sobretot és un crim fer-lo per raons de mercat, per submissió a les empreses. Si els pares treballen, demanem a les empreses que donin també festa en aquest dia o, si voleu, que els nens es quedin sols, portar-los a esplai, o, si no, pagar algú per tal que els cuidi, que segur que costa infinitament menys que la playstation 2, 3, 4 i 5. Treure el dia de festa per acontentar les empreses és directament un crim contra la infantesa. Que aprendran un dia més a escola? Si sempre diem que tota acció ha de respectar l’interès superior de l’infant, digueu-me, què volen els nens, quedar-se a casa o veure la cara dels mestres un dia abans?
Per anar pensant:
1. Com es pot ser Conseller d'Educació i defensar l'economia per sobre de l'escola?
2. Com es pot ser (o pretendre-ho) un intel.lectual i no agradar-te el cinema?
3. Com es pot ser filòsof o pretendre-ho) i donar la raó als que no els agrada el cinema?
4. Com viure en el món menys lliure de la història i pensar que vius en el país d'Autonomia?
5. Com?

6 comentaris:

Criteri ha dit...

Ho havia penjat a l'entrada d'avui: Estem en mans d'incompetents -i perillosos-. Post antològic. Res a afegir, sinó que jo pensava que això era per anar dibolint la festa de Reis a favor del Noel. El Sostres desbarrant una vegada més ha fet una entrada contra els reis -per moros-.

Per cert, davant tan seguidisme cap a l'otentote Alcoberro, et felicito també pel comentari sobre el cinema.

Borjas el 1 ha dit...

Cuando los cargos se reparten sólo atendiendo a máximas de partido y cuotas de poder de las familias políticas, es cuando se dá la situación actual. Siempre nombran para el cargo al menos preparado o al que menos entiende de para lo que va a ser nombrado. de esta manera pasan los meses y los años y nadie sabe a que atenerse y todo va con la inercia del mamut en su caida por el terraplen de la historia.

Anònim ha dit...

Treure aquest dia de festa em sembla totalment absurd. El debat de la racionalització dels festius s'està portant molt malament. Qui cregui que per un dia de festa més o menys la canalla aprendrà més s'equivoca. És més qüestió de mètode i d'aprofitar el temps a classe que de parides com aquesta. I si, a sobre, s'ha fet pel motiu que exposes, encara menys.

Evocacions ha dit...

Criteri, jo també et felicito pel teu comentari, per no sentir-me tan sol. No he dit quasi res perquè em sembla una opinió bàrbara. Em sembla, a més, que no li ha agradat i ha fet un altre post contra la filosofia de l'educació, també. Aplaudida per un filòsof (?) amic teu. Jo crec que la filosofia necessita suma i no resatar. No tenen raó en res, però actuen com si fos la revelació divina. <escriuré un post. Gràcies pels teus ànims.
Gràcies, Jose. Malgrat les crítiques que he llegit sobre tu, em sembles una persona culte (no sé si és la paraula, més aviat cultivada).
És un honor rebre comentaris de l'Albert, i més donant la raó.

Noctas ha dit...

Amb els regals de reis els nens experimenten i fan ús de la curiositat. Aquest procés de descoberta dura solamnent una dies, però sobretot el dia de reis i el dia segúent, que és quan el minyó tranquilament esgota la seva curiositat amb el regal. Pel que veig ara rebran el regal, el faran servir una mica i al dia següent a l'escola i regal aparcat i guardat al calaix per sempre més. En fi bajanada rere bajanada...cojer y tirar, cojer y tirar...

Efrem ha dit...

Ostres, el comentari d'en Noctas m'ha obert una finestreta que ni m'havia plantejat. No crec que per anar a l'escola deixin d'esgotar tal curiositat, però en fragmentar-la, crec, se'n disminueixen els efectes positius; quan una cosa ens apassiona, en traiem molt més suc dedicant-nos-hi en cos i ànima sense talls (com la publicitat d'antena3 en una pel·li). Se sadolla l'eros i se n'extreu de l'objectiu tot allò de què s'és capaç.

Crec que treure el dia post reis és una equivocació, si es vol allargar el calendari (cosa que trobo molt discutible i raonable) que es treguin dies d'estiu, en qualsevol cas.