dimarts, de juny 01, 2010

Altre final de trajecte

1. S'ha acabat un curs. Un altre curs. Un altre curs dur. Per a mi ha estat una mica com un any sabàtic perquè necessitava "descansar", i m'he deixat anar. La sort, per tant, ha estat dispar. Unes classes m'han sortit molt bé, d'altres regulars. També, clar, he tingut alumnes oberts i alumnes tancats, com la boa del petit príncep. Massa classes, al capdavall. De totes maneres, d'aquest curs m'en vaig amb uns articles per escriure sobre el poder i sobre la resistència; sobre Ferrer; sobre Darwin, i més de 800 aforismes inventats. Perquè sóc professor, però abans que res sóc persona i necessito els meus espais i ser quelcom més que la feina, perquè qui és només la seva feina finalment no és res (mira, un altre aforisme)
2. L'any vinent, però, serà de dedicació total i absoluta recuperant il.lusions i forces.
Enguany els alumnes van tornar a convidar-me a participar a les Jornades de Pedagogia. Vaig declinar la invitació per impossibilitat horària (i cansament). Però estic molt agraït perquè els alumnes no conviden tothom.
3. També m'ha fet molta il.lusió que m'hagin convidat com a padrí a la festa de graduació de la Universitat. És un orgull per a mi i allà estaré fent petons i donant la mà.

7 comentaris:

Efrem ha dit...

Jo capgiraria el teu aforisme: qui és només la seva feina finalment és alguna cosa (quan es mor, vull dir... Si es passa la vida fent és provable que deixi alguna cosa feta!)

La majoria d'artistes són la seva feina, no creus? Esclar que mentre són vius són molt més que això... I la dimensió espiritual de l'ésser és tant i molt més que la material.

Anònim ha dit...

Criteri dius amb molta raó:

"la quantitat de lladres i ganduls a mantenir pel ciutadà català -xino o andalús o el que sigui l'origen- també disminuiria".


Molt be Criteri, aixi és pàrla.

Visca Catalunya lliure de gentolà com xarnegos i xinesos.

Fora, fora, fora colons.

adria ha dit...

Albert, l'any vinent si tot va bé em faré còmplice d'aquest pla bolonia que intenta censurar el coneixement a les classes mitjanes-baixes i lluitaré contra aquells que diuen que bolonia no es pot compaginar amb la feina. Començo un Grau i no sé quan l'acabaré...espero veuret per les aules!!!!!!

Anònim ha dit...

Felicitats profe, per finalitzar un altre trajecte amb èxit i com cada any, felicitat per la teva pedagogia de proximitat.
Estic orgullosa d’haver-vos tingut com a profe, m’emporto bons records i uns dubtes per resoldre en els propers anys de la meva trajectòria personal i professional.
Felicitat i a continuar.

Ex.alumne.

Noctas ha dit...

Segur que ets un pedazu professor!!! saludus i felicitats!

laura ha dit...

Ho és Noctas, un dels millors que he tingut. A vegades la universitat et te sorpreses agradables també com han estat les seves classes!

Evocacions ha dit...

Adrià! Quant de temps! A veure si ens veiem! Gràcies pels vostres comentaris.