dimarts, de gener 11, 2011

El programa de CIU en educació

1. Rigau abre la puerta a subvencionar más escuelas que segregan por sexo
No direu que la notícia (aquí) no té suc. I la continuació... també en té.
"Si garantizan el éxito y son constitucionales, no veo por qué no", dice la consejera 
A veure:
a) Potser Rigau ha obert la porta a subvencionar escoles que separa els nois i les noies. Però no pot ser que ho faci a escoles que "segreguen per sexe" perquè no és constitucional. O el titular de la notícia està redactat amb una falta d'ètica molt important, o la consellera no considera anticonstitucional la segregació per raons de sexe.
 b) És igual, encara que garanteixin l'èxit, ens podem preguntar si és convenient que nois i noies estiguin separats. A mi em sembla que no és bo. 
c) L'èxit? De quin èxit es tracta?
2.  Els pares volen que aquest curs es mantingui la setmana blanca, però la consellera Rigau no ho té clar. Ja està bé d'actuar per caprici en l'educació pública si es vol reduir el fracàs escolar. Aquests és el funcionament de l'escola pública amb excel.lència?
a) Quants recursos s'estalvien? ON és la promesa de creixement del finançament de l'educació promès amb la LEC? L'educació pública opta, com a criteri exclusiu, per l'estalvi (el que no s'aplica en altres àmbits) en lloc de per la qualitat educativa? Un conseller o consellera d'educació ha de pensar en els recursos o en l'educació com a primera motivació. 
4. Apaga y vámonos
5. Paciència. Santa paciència

10 comentaris:

Jordi Marron ha dit...

Quina mandra, no? I això va per llarg.. ara, jo em quedo amb el Conseller Puig i la seva passió per la velocitat.. a veure si ho fan tot tan bé i tan ràpid i marxen ben aviat..

Arantzi ha dit...

Albert!!
Em podries dir d'on has tret això? estic fent el sistema educatiu ejpanol i ens han enfatitzat molt el sistema català, que millor que l'andalús és però de bon tros. I és per que vegin que no tot són flors i violes!!
Mercis!!! ;)

Quim ha dit...

Suposo que vols dir el programa de CiU en ensenyament, no en educació. Pel que sembla, la consellera pretén optimitzar recursos concertant els batxillerats.

Noctas ha dit...

Lúcid, exacte. A banda que subvencionar aquesta mena d'escoles que segreguen nois i noies és inconstitucional, Ciu demostra la seva gran tara. Per cert, t'has fixat que els de ciu tenen un tipus comú de parla, de gestos, de copet a l'esquena! en fi...

Maspons ha dit...

Avui discrepo bastant. És discutible ,com a mínim, que l'educació mixta sigui més positiva. Ara, lo que crec indiscutible és que els pares que trïin aquesta opció no tenen perquè pagar-se ells l'escola.

Això d'anar contra l'educació mixta és una cosa moderna -i que fa modern, impulsada pels sindicats- massa moderna i rojilla pa mi cuerpo:)

Evocacions ha dit...

Jordi. Faran bons al tripartit! i ben ràpid! Em sembla indigne que un polític triat per gestionar allò públic (va ser el de sanitat) digui que la gent es faci una assegurança privada. Si el que volen és privatitzar que vagin a l'empresa privada i no a la pública.
Arantza. Quina sorpresa! Mira un bon lloc on cada dia pots anar llegint com va la plei és la web d'USTEC. No en sóc d'aquest sindicat, però la web és molt útil. Recorda: www.sindicat.net
Quim. Tens raó, és ensenyament, que ara ha tornat a canviar, com a símbol del desconcert total. Lsa qüestió és carregar-se la pública que, dit sigui, ja no és tan pública com en els inicis de la democràcia. Jo diria que comença a semblar-se força a la del tardofranquisme, això sí, amb una propaganda molt millor feta.
Noctas. Tu ja saps que Rigau és d'Unió (je,je,je). Que podem esperar?
Criteri. Ja coneixia la teva opinió que vas publicar al blog (però que vaig oblidar de ressenyar). No volia entrar al fons del tema, només volia dir que l'eficàcia en el rendiment escolar no pot ser la raó de no fer l'escola mixta. I aquí tinc raó segur. Cal mirar pros i contres de manera àmplia, com en tot.

Evocacions ha dit...

Se m'oblidava, Arantza, també pots fer consultes als diferents periòdics digitals. www.lavanguardia.es té un buscador de notícies. Suposo que els altres també la tenen.

laura ha dit...

Caurem de les brases per caure al foc..És trist, però és així!

Arantzi ha dit...

Ni que no em coneixessis... sóc una caixa de sorpreses!! Gràcies per la info; De fet, cada dia em miro alguns diaris diferents per poder veure què passa pel món amb diferents ulls. I els altres diaris digitals també tenen cercador!!
gràcies i fins aviat!!

Evocacions ha dit...

Molt bo, Laura, això de caure les brases i el foc, i quanta raó tens.
Arantza, espero que, a més a més de gaudir molt, estudis força. Jo sempre vaig voler fer el que estàs fent tu ara i en la ciutat on ets, però... no vaig ser tan llest com tu.