dijous, de juny 16, 2011

L’acampada i el maig del 68 en aforismes (14)

Tothom espantat. Però tothom estava esperant el moment que es va produir ahir no deixant entrar els membres del Parlament al Parlament. L’aparició de la violència no és una bona notícia. Mai. Deplorable. Ja ho vaig avisar: elements polítics que estan a favor del canvi estructural violent s’aprofiten de la voluntat democràtica cada vegada que poden. Ja els coneixem als feixistes d’esquerra. L’aristocràcia de la revolta. Detestem la violència, nosaltres. I perquè detestem la violència avui hem d’escriure aquest post. Tristement. Avui els mitjans al servei del que hi ha han valorat els fets. Però el fet també, i potser més important que cap altre, és la possible estratègia de policies infiltrats entre els manifestants per tal de provocar i que la manifestació derivi cap a la violència. Un fet que a RAC1 aquest matí era valorat per part d’alguns polítics com « normals » Les cares estan nítidament filmades. No són cares gaire democràtiques, si és que hi ha cares democràtiques. Veiem com els mossos els escorten i acompanyen. No sé si és legal l’estratègia de provocar per generar violència, però no ho hauria de ser. Si no ho és aquests individus, o els que els manen, haurien de quedar-se sense feina, esser jutjats com ho seran la resta de violents. Ni més ni menys. Si és legal, és que la moral ha fugit totalment de la política. Per això continuarem indignats. 

Una cita:
“En un camp de concentració, la persona que en un darrer impuls de la pròpia estima no es resisteix contra tot això perd la sensació de ser encara un subjecte, i ja no diguem un ésser espiritual amb llibertat interior i un cert valor personal.”, Frankl, L’home a la recerca de sentit, p. 61 

4 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

no he pogut escoltar tota la tertúlia de Rac1, però el tros que he escoltat era bastant depriment quan a la postura dels opinadors.

Noctas ha dit...

Infiltrats polis hi ha a tot país civil.litzat. Ara bé infiltrats que promoguin la violència, això ja és intolerable. Cal veure si això últim és cet o és propaganda pro-indignatis...un saludu

Evocacions ha dit...

Puigcarbó: Me n'alegro que estiguis d'acord. Consola saber que un va interpretant més o menys bé les coses quan tu, que estas al dia, opines similar.
Noctas: Infiltrats, sí, ja estem d'acord. Podria ser propaganda, però m'estranya. He vist el vídeo i l'actitud dels violents esperant allà,s ense dir res, sense discutir no és la típica dels exaltats. Però jo sempre estic de part de les evidències. Vol dir que espero altres i canvio tranquil.lament d'opinió

Psico_lògic ha dit...

"Ni tan claro, ni tan calvo" Les coses no passen mai per casualitat. La violència no està justificada mai, però, ni l’altre dia a Ciutadella, ni a les carregues policials a Plaça Catalunya. Cal dir que els hem donat la oportunitat per posar les etiquetes que tant els agrada “Estos son Radicales” o com va dir Artur “Kale Borroka”.
Evo no passa res en aquest teatre de l’oprimit (en el bon sentit de les meves paraules) també hi caven funcions dolentes.... jo penso que potser ara mateix la gent buscarà la repercussió pacífica.