dijous, de novembre 06, 2008

LA LEC, USTEC, els salvadors, Obama i els joves

1. La vaga del 13 de novembre s’apropa. Ara el tripartit rep l’ajuda de CIU (sospitós. No fotem amb el tòpic "és un tema de páís, que ja sabem que no és la raó). ICV es desmarca (amb la boca petita i amb la intenció de vot en declivi. Quan us queda seguint aquestes polítiques? dos, tres, cinc anys?). I els sindicats no convoquen assemblees, ni informatives ni de cap altre tipus.
Sobre la LEC és molt interessant l’entrevista feta a la Rosa Cañadell, representat de la USTEC, a Rebelion. Un extracte QUE POT ACLARIR les postures:
PREGUNTA. El conseller de Educación de la Generalidad de Catalunya, el conseller Maragall, ha comentado en alguna ocasión la gran distancia que le separa con las posiciones del sindicato mayoritario de la enseñanza en Catalunya, es decir, de USTEC. ¿Qué puntos explican esa gran distancia?
RESPOSTA: El Conseller ha apostado por una ley que no resuelve ninguno de los problemas que tiene hoy planteada la educación pública, mantiene todos los privilegios a los centros privados concertados sin ningún compromiso de asumir sus responsabilidades sociales, introduce formas de gestión jerarquizada y empresarial en centros públicos, responsabiliza al profesorado de los centros públicos y desregulariza sus condiciones de trabajo. Y todo ello sin ningún compromiso de aumentar del presupuesto para la educación pública.

L'article sencer

Ara bé, senyora Cañadell: Per quina raó USTEC no convoca en els centres, essent el sindicat majoritari, assemblees? Què passa amb els alliberats? Els sindicats estan col.laborant en passar a ser un tema arqueològic.

2. CCOO i UGT surten al carrer, amb un notable èxit, dels que ens felicitem. I tant!Però cal fer altra lectura. Les crisis industrials actuals, el tancament d'empreses, no són el resultat de les polítiques d’ocupació i les solucions negociades amb anterioritat? Aleshores, aleshores.... Què passa? Recordem els pactes en la crisi de la SEAT?. Flexiseguretat?. Una enganyifa.

3. Obama ha estat votat majoritàriament pels negres, pels hispans i pels joves. Després ens queixem de la joventut. Aquí tothom era partidari d'OBAMA, però després votem els polítics que tenim. Els confonem amb els de Polònia. Aj!

Encara bo que avui he disfrutat fent classe....