dilluns, de febrer 23, 2009

Biografies hagiogràfiques

Si admires a un filòsof o un literat, a una pedagoga o una artista, no t’apropis massa a la seva biografia. Procura, si ho fas, que sigui una biografia feta per un fanàtic (com, per altra banda, són fetes la majoria de biografies). En cas contrari, pots passar de l’admiració a la repulsió. En quina mesura, l’art o el pensament han de patir la dictadura de la biografia? No ho sé. No obstant, amb molts “alternatius” passa el mateix.

5 comentaris:

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

El meu amic Albert és capaç d'haver escrit això per fotre'm, "cobarderlllll"!, perquè és un "punyetero" i li agrada el marro, no el coneixeu bé, a més és d'Alella com l'Albert Folch! És ben sabut que de la gent d'Alella no te'n pots refiar pas, hehehe.....

Fixeu-vos-hi bé, això d'"alternatius" va per mi segurament.

En tot cas ve a dir allò que també va afirmar no sé qui i no sé quan però que recordo bé, aproximadament: "Hay que admirar els 'grans homes' quan són morts perquè en vida són insuportables". Això em recorda una pel·lícula que vaig veure sobre Gustav Mahler on és veu que era un masclista d'allò més i que la seva dona va haver de renunciar a la seva carrera professional d'èxit per dedicar-se plenament a ell.

Salutacions i guardeu-vos bé de la gent d'Alella

Evocacions ha dit...

Ja saps que de tu només tinc aspectes bons per destacar. Tens defectes, clar, ja ho sabem, però les teves virtuts destaquen bastant més. I, a més a més, ets bona persona. Molts alternatius no ho són, que ho fan veure.

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

No m'ho crec, hehehe.... M'estàs enganyant com a un "xino" :-) Per cert, ens veiem aviat, no?

Salutacions amic

Anònim ha dit...

Si és iròniavale:) perquè és cert que et cauen a terra quan furgues, sobretot quan es tracta d'estrelles de 3 al 4t. Però a mi m'ha passat l'època de mitòman.

Evocacions ha dit...

Haig de reconèixer que sóc un xic mitòman. Només una mica. No puc resistir-me, quan m'interessa una obra (llibre, pintura,....)saber qui la fa. Fins i tot penso que és important, en cert sentit. Penso que té a veure amb els valors, tot i saber qué, habitualment, una cosa és l'obra i una altra, l'artista.