dijous, de desembre 04, 2008

Sant Món Nostre de Cada Dia

En aquest Sant Món Nostre de Cada Dia, on regna l’apòstol de la llibertat (anomenada lliure comerç pels ateus i laics), i del comerç global i planetari, on tot és vendible (o registrable a alianzo en virtut o vici de la lliure competència catosfèrica). En aquest Sant Món Nostre de Cada Dia on l’economia (tant tens, tant vals) determina el control i el poder que pots exercir. En aquets Sant Món Nostre de Cada Dia on els recursos dels pobres caminen en camells pels senders de la fe cap als rics, és el mateix Sant Món Nostre de Cada Dia on la contaminació abandona els rics perquè s’estima més els pobres. Demà, tu, miserable, et banyaràs a la platja del Masnou, o de Premià, o de Vilassar o vés a saber a quin Maresme, mentre que ells (i elles) es refrescaran a les seves Santes Maldives, o vés a saber on. I seguirà sent el mateix Sant Món Nostre de Cada Dia. O això ens diuen.

6 comentaris:

* Super Yoli * ha dit...

És un bon text per fer reflexionar sobre el món en el que estem vivint, i potser així arribar al cor dels qui es pensen que el món s'arreglarà sol i que les coses van bé.

Yolanda.

Evocacions ha dit...

Quina sorpresa, Super Yoli. Hala, a fer uns dies de vacances, no com jo, que haig de treballar.

Anònim ha dit...

Bonic, i una mica críptic. Un matís: aventuro que aviat -tot i que continuaràn havent-hi els que van al Masnou i altres a les Maldives- la divisió principal serà entre els que treballen i els aturats. En quant a Alco no puc deixar de sentir-me impressionat pel seu pou de referències d'erudit, tot i que és cert que a vegades és una mica pinxo (?)Molt bé deies que la discrepància és inevitable. En la meva línea d'humilitat, espero que el llibre no sigui massa difícil, jo que no tinc carrera :)

Evocacions ha dit...

Vinga, Esteve, que tú, com diuen al poble de Lleó on passo una mica de les vacances, una carrera te la treus amb la gorra. O fins i tot sense.

montse ha dit...

ei albert!!
suposo q no t'ofendre pas amb akesta komparació però t'haig de llegir més d'un kop per processar la informació kom em pasa amb la lectura d'en Baugman, però kom la finalitat és bona es fa tu!
i tin un dubte...kom és q la iglesia o temes religiosos o kom es vulgui dir, tan pasiva com activa, sempre estan en todos los merollos?
es q m'ha vingut al cap el text de los 7 habitos i kullons... al final em tornarè creient!

Anònim ha dit...

Clar, MOntse. El millor sempre és ser creient. En el que sigui. La societat mai no suporta els que passen de creure. En el que sigui. Söc, és cert, una mica críptic. És per anar més ràpid.

Albert